Mijlocul lui Cuptor și de week (miercuri), doar sunt discuții aprinse că nu joia ci miercurea ar fi mijlocul workweek-ului fiindcă vinerea e-nceputul weekend-ului iar lunea sfârșitul! Voi ce ziceți? Nu e așa?
În fine, vremea frumoasă m-a făcut să ies prin centru, așa pentru mișcare că doar face bine fizicului. În mod suprinzător deși a fost foarte cald oamenii pășeau foarte vioi, zâmbind dom’le pân’la urechi!. Probabil din cauza mentalitățiii ardelenești care reacționează mai lent? He, he, he. Starea veselă și plină de energie care se manifestă de obicei primăvara și-a făcut efectul abia acum printre noi ardelenii.
Stare preluată și de nenumărații turiști vorbăreți, curioși și declașând aparatele foto la fiecare pas. După plimbarea făcută pe jos din cartierul meu, am poposit la terasa Bistro Viena de pe strada Matei Corvin unde am dat gata rapid o bere nefiltrată austriacă Franziskaner, cam piperată-n preț da’ a meritat. Fata de la bar, impresionată probabil de atmosfera însorită și vesel colorată din stradă a pus melodia asta: Localhost Project – Sunny Days 2011 (Happy Mix) by Napocelu
Răcorit, mă ridic și trec prin Piața Unirii unde lumea se plimba printre jeturile fântânii arteziene iar copiii țopăiau gălăgioși precum Chip’n Dale, personajele regretatului artist de animație, Walt Disney.
Un porumbel aproape că mi-a ras nasul aterizând însetat și aproape forțat cu totul în fântână, sorbind zgomotos pe bune un “cioc” serios de apă…
… unii-și masau punctele reflexe din tălpi cu jeturile de apă…
…alții șezând se bucurau pur și simplu de soarele strălucitor…
… eu mai trăgeam câte un ochi, doar așa nevinovat la fetele drăguțe venite și ele în răcoreala fântânii din piață…
Aaaa, păi să vă spun adevăratul motiv! Am ieșit de fapt mai mult din curiozitate să văd noul pub Ursus denumit “Fabrica de Bere Ursus”, în care s-a investit peste un milion de euro, deschis de curând pe Calea Moților nr. 2-6, “o experiență unică a berii, un proiect unic la nivelul SAB Miller în Europa” după cum a declarat prin media scoțianul Grant Mkenzie vicepreședintele Ursus România.
Deschiderea Fabricii de Bere Ursus:
Fabrica de Bere Ursus, Calea Moțlor, Cluj-Napoca, iulie 2011
Iubitorii de bere pot vedea printr-un perete mare de sticlă cum se fabrică berea pe linia de microproducție destinată consumului noii berării.
Răcoare în interior, “mobilier de mobiler”
Spațios, aerisit, candelabre din sticle de bere, este și bere nefiltrată! Denumirea pub-ului a fost hotărâtă în urma consultării a 5 mii de clujeni. Angajații facilității așteaptă deschiși feedback-urile clienților, clujenilor, știindu-se faptul că Clujul e în topul folosirii internetului în România. Fabrica de Bere Ursus va fi prezentă la aproape toate evenimentele urbei (Festivalul Internațional de Film Transilvania-TIFF, Zilele Orașului etc.). Să nu mai lungesc eu prea mult povestea, ia uitați: facilitatea conține un bar, un restaurant și-o terasă cu 300 locuri. Mozaicul de la intrare conține logo-ul Ursus, coroana fiind realizată din aur. Preţurile pornesc de la 3 lei pentru un ţap de bere nefiltrată, 5 lei pentru o halbă, 10 lei pentru paharele de un litru şi 3,5 lei pentru un draft de Ursus Black. Cu privire la de-ale gurii, restaurantul asigură şi mic-dejun, la preţ de 13 lei, sandwich-uri pentru 16 lei, salate la 19 lei, paste cu 21 sau 22 de lei. ciorbe la 11 lei, sau grătare cu preţuri între 15 şi 40 de lei. Un mic costă 3 lei iar deserturile costă 11 lei. Cam atât dragilor și vă mulțumesc pe această cale pentru atenția acordată site-ului Clipe de Cluj. În timp ce comentați și vă rog să comentați, vă plasez în backround această piesă și să nu uit: “Să mergi mai departe-nseamnă sa știi când să te oprești. Consumati responsabil!”©URSUS
Beer Beer Beer (YOB mix) by Napocelu
Carmen Escu Androxa Luna pătrată Teo Negură fly2sky Max Peter Vera Tudor Enea abbibal Rontziki Costin Comba se-cret IULISA Dan Zamfir Aurora Georgescu nima coolnewz Zoltybogata Filumenist Lumea lui Alexandru Pin Travel Liviu AEFC Zodrac Redsky2010 pandhoraa Cupcake Fosile Danielle Vero Cârlionți de gânduri Zina Robert Lumi RO Mariana Cetatea Albă Bunătăți Simple Summerday Acuarele Elena Aniela Scorpio Belsim Alina Gabriela Balaura Cristi Milla OFZ Mirela Pete Wind Poze din jur Tetris Anda Mircea Florescu rokssana Daurel Ana Marin Dan Ghemeș Artistic Communism Mihai Motrescu Eddy și Melania Fly SoriN Bogdanic Dani Roxana Muntean Devo g1b2i3 Xaara Novak Carmen Negoiță Camelia Bucur Grapefruits shogunu’ Gabriela Elena Hybris Ana lu’ Manole Black Angel Cora Andra Pavel Stela Popa altcersenin Vasile Dâncu Victoria Ungureanu fata cu ceaiul Ion Urușciuc Josephine kipăruș Nata Andrei
Napocel, îmi place la nebunie stilul în care povesteşti despre călătoria ta prin iubitul tău Cluj, mai ales că vii cu informaţii interesante şi utile, atât clujenilor, cât şi celor din afară.
Mulțumesc frumos pentru aprecieri dragă Victoria și mă bucur că ți-au fost utile informațiile din articol. Te așteptăm aici cu drag și te invit să citești și articolle colegilor mei. Mirela și Xaba unde vei găsi alte multe informații intersante despre Cluj-Napoca. 🙂
Napocel, bine ca avem fantani si bere buna la Cluj! Buna postare, frumoase fotografii! 🙂
Da, chiar avem bere unică-n România ce se găsește doar aici. E foarte bună. 3 țapi de nefiltrată am tras. Super! Și-un grătar! 🙂
Fruumoaaase poze:) Daca te trezesti cu un oaspete nu doar pe blog, da chiar la Cluj, sa nu va plingeti:)))
Cu cea mai mare plăcere dragă fatacuceaiul, ne vom bucura mult dacă vii! 🙂
Ca de obcei, Napocel ne incanda privirea cu un itinerar fotografic prin Cluj.. Super articolas si foarte faine fantanile… imi aminteste de.. Ploiesti si cum m-am “balacit” eu acolo… 🙂
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1446111226378
Mulțumesc dragă fificutza pentru apreciere. Aaaa, ce fain e clipu. Acele perdele de apă sunt chiar foarte indicate și-ar fi fain să existe-n fiecare oraș.
Fain e Clujul !
Cel mai fain Pia! 🙂
Bere, fantani si distractie, intr-un cuvant Cluj. Superb oras, super postare! 🙂 Salutari calduroase din Bucuresti. 😀
Salutari Niceo draga! Bine ai punctat! >:D<
Oare de ce berea asta de la Cluj pare ca-i mai buna decit aia din alte parti? Foarte captivant articol. Felicitari!
Haida aici la bere! Berea din fabrica de microproducție se găsește doar aici.
“3 țapi de nefiltrată am tras. Super! Și-un grătar!” – nu înţeleg! Fără capră?! Grătarul era de lemn?! Voi trece şi eu pe-acolo ca să-ţi verific vorbele.
=)) Aaaaa, era fain sa fi avut carne de capra. Nu prea gasesti asa ceva-n restaurantele noastre urbane.
Dacă vrei, îţi pot aduce telemea de capră. Adevărată, veritabilă şi originală!
Un porumbel dragut dar f insetat am vazut si la Brasov… Sarmanelul de el. ca l-am udat cu apa ca sa-si revina 🙂 Felicitari Arthurica pt noul articolas|!!!!
Saracutul porumbel.
Multumesc marryneto pentru apreciere! 🙂
deviza moților de Cluj:” sa inecăm arșița in bere!” 🙂
Ha ha ha ha ha.
Hihi, ce veselie!
Tare fain la voi acolo!
Salutari dintr-o Oltenie ploiasa pe-nserat!
Salutari dragi se de la noi Acuarele! 🙂
Maine, alde marti, 26 iulie, merg si eu sa inspectez Fabrica…voi reveni cu impresii! 🙂
Ohoooo! Asteptam impresiile pe care cu drag de doresti le vom publica aici! 🙂
Efectul e ca vreau Ursus si vreau taaaare si muuult! Bun piarist!
Buna berea, faini oameni, placuta muzica…
… cred ca acum e clar de ce oamenii desertului pretuiesc intratat apa.
Minunat.Imi place f.mult.Tre sa ajung odata in Cluj,sa admir toata frumusetea in live.
Clujul are farmec si pe ploaie. Asa am constatat in week-end-ul trecut. Iar, in plus, terasele, cafenelele, pub-urile au un aer chic.
Are, si încă unul deosebit! Mă bucură cuvintele tale frumoase, Gabriela! 🙂
Faine poze;)
Multumesc frumos draga Camelia si te asteptam cu retetele tale originale si sanaotoase organismului! 🙂
Mi-ai facut mari pofte, Napocel! Excelenta prezentare si ilustratie muzicala, iar de imagini, ce sa mai spun! Sunt incantat! Abia astept sa gust si din Ursus-ul Fabricii-mama de bere de la Cluj, cand voi ajunge la fata locului cu primul rapid Bucuresti-Cluj Napoca! Am observat ca aveti si fantani arteziene care tasnesc frumos din asfalt, ca in PIATA MARE din SIBIU! Ii imbratisez pe toti clujenii si in special pe autorul articolului, care … pentru a cata oara! m-a incantat cu prezentarile sale frumoase!
Te imbratisam cu drag si nou Dane si te asteptam sa mergem la o halba mare de 1 litru de nefiltrata. Linia de microproductie produce bere doar pentru noua berarie, in tara nu de distribuie asa ca avem o bere originala. Da, fantanile sunt binevenite, bine intetinute si se aduna multa lume-n jurul lor. Au amenajat superb piata. Ma bucur mult Dane ca te-am-ncantat, fapt ce ma-ncurajeaza sa continui. 🙂
URSUS = FONDATA in 1878, Anul Independentei noastre 😀
Exact! o coincidenta binevenita ce poate fi in jurul halbelor dezbatuta, analizata! 🙂
i like drinking beer and i love URSUS :P:*
😆 O like too! 😆 Ador nefiltrata din pub-ul nou! Trebuie sa-i dedic o poezie! Hehehehehehe 😀