Miting de solidaritate cu Raed Arafat la Cluj-NapocaClujenii au participat la un protest organizat în centrul Clujului, în Piaţa Unirii, inițiat în sprijinul  lui Raed Arafat. Mitingul de solidaritate cu  Raed Arafat a avut loc ieri seară  în Cluj-Napoca. Erau acolo oameni vârstnici, femei cu copii mici, oameni bolnavi, dar și oameni sănătoși, care înțeleg că nu e corect ceea ce se întâmplă și că a sosit momentul să mai luăm și noi atitudine în sprijinul celor nedreptățiți.Oamenii s-au adunat deoarece doresc să îşi manifeste în acest fel sprijinul faţă de SMURD şi faţă de medicul Raed Arafat, care a demisionat recent din postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în urma unei dispute televizate cu președintele țării, pe tema noii legi a sănătăţii, aflată deocamdată în dezbatere publică. Manifestarea nu a fost autorizată de primărie.
Participanţii s-au adunat în jurul orei 19.00 lângă Primărie , apoi au venit în piaţă pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de SMURD şi Raed Arafat.
Voi prelua și un fragment din presa locală: ”Ce spun liderii Opoziţiei: La acest protest au participat o serie de organizaţii neguvernamentale, precum Consiliul Judeţean al Elevilor.  Consilierul judeţean PNL Mihai Szeplekan a declarat: “Cunosc foarte bine acest serviciu de sănătate, care a deschis recent puncte de lucru în judeţ, în comune precum Mociu. El trebuie păstrat, pentru că SMURD salvează vieţi”! “Nu putem compara un om care a creat un sistem, vorbim de doctorul Arafat, care a creat SMURD, cu un om care a distrus un sistem, şi aici vorbim de Traian Băsescu care a distrus și flota”, a spus Gabriel Oniga.”(încheiat citatul din presă).
Ziua de Cluj scrie că protestatarii s-au adunat prin intermediul Facebook, pe care a apărut mesajul “Raed Arafat şi-a dat demisia din poziţia de secretar de stat al Ministerului Sănătăţii. Noua lege a sănătăţii desfiinţează SMURD. Fii tu cel care decizi în mâna cui îţi laşi viaţa! Susţine SMURD! Serviciul mobil de urgenţă şi de reanimare este o OBLIGAŢIE a statului faţă de cetăţenii săi”.
Oamenii speră, și noi alături de ei, că dreptatea va triumfa, odată…Speranța nu moare, dar cu omenii cum rămâne?! Să sperăm că cei care guvernează, dacă nu sunt capabili să facă ceva pentru acest popor, să-i lase măcar pe cei ce pot să facă asta să-și desfășoare activitatea.
Participanţii au afişat pancarte pe care au scris “Respect Arafat”, “Nu ne condamnaţi la moarte!”, “Ne-aţi ciuruit!”. Conform Mediafax, acţiunea a fost iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook şi are titlul “SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!”.

 

Miting Cluj pro Raed Arafat

 

 

 

 

Mirela,Călin,Carmen,Luna Pătrată,Max Peter,CELLA, Napocel,Teo Negură,Carmen Amza,Dana,Zina,Roxana,Grupul,Aurora,  și cine mai dorește!

27 comentarii

 1. avatar

  e bine că se întîmplă aşa ceva, e păcat că nu se întîmplă la scară mai largă, pentru că omul ăsta chiar ar merita

  • avatar

   Oamenii sunt destul de speriați. Sau delăsători…sau nepăsători! Cunoști! Mitingul nu era autorizat. Mama mi-a povestit că era plin de jandarmi acolo. Și cât de pașnici erau oamenii!

 2. avatar
  amica

  Am vazut, eram in centru. Nu erau multi, dar erau hotarati si erau, asa cum spui , multi jandarmi. Mi-e sila de basescu si sleahta lui. Of, chiar ar trebui generalizata aceasta m,iscare, dar lumea nu mai crede in revolte, asta este. O zi buna! 🙂

  • avatar

   Da, ai dreptate Moni, așa este. O fi frica, o fi delăsarea….Ce să facem! O zi bună și ție! 🙂

 3. avatar

  Eram pe la acea ora in oras, n-am stiut nimic. Nu toti suntem iubitori de Facebook.

  • avatar

   Am specificat ca primaria nu a aprobat mitingul, deci nu s-a facut reclama. Totusi, e un gest de solidaritate cu un om care merita respectul nostru.

 4. avatar

  Nu vreau să sperii pe cineva dar eu am o altă părere.
  Mi-am exprimat-o în mod democratic.
  Oamenii cred ce li se spune de către televiziuni dar cine cunoaște adevărul ?

  • avatar

   Am citit la tine, dar nu am aflat ce nu se cunoaste despre Arafat…poate la comentarii, dar nu mi se pare relevant! Carmen, eu cred ceea ce vad, nu ce mi se spune ca secret. Si chiar de-ar fi adevarat, tot nu sunt de acord cu procedura.

  • avatar
   amica

   Oamenii nu cred ce li se spune la televizor, ci ceea ce le spun cei care au beneficiat de seviciile domnului Arafat. Sau nu ati cunoscut pe nimeni ajutat de aceste servicii?Unora le-a salvat viata! Oricum, respect parerile politice ale celorlalti, e democratie.

  • avatar

   @dictaturajustitiei – chiar daca nici o dictatura nu trebuie aprobata – am fost la dumneavoastra pe blog. Si fapul ca aveti o orientare portocalie nu cred ca va da dreptul sa incercati sa sustineti o noua nedreptate facuta de alesul dvs. Nu va sustineti cu nimic declaratiile facute acolo, doar pe ceea ce vi s-a spus ca secret, fara dovezi. E cazul sa va spun acest lucru, fara suparare. E democratic!

  • avatar

   Cirez:”Nu vreau să sperii pe cineva ”.
   Doamna, pe cine credeti ca ati putea speria cu nste afirmatii nedovedite? Sa fim seriosi!

 5. avatar

  Moni, democrație??? Mă rog, știu că ești deștepată, altfel…ți-aș da niște exemple!

  • avatar
   amica

   Nu cumva o fi o campanie electorala mascata? 😆

 6. avatar

  Hmmm, pai daca ” nu se cunoaste”, cum sa judecam? Si cum sa judecam in general faptul ca cineva chiar SALVEAZA VIETI? Mi se pare aberant ca pana si in cazul asta sa apara tot felul de oameni care probabil nu au avut niciodata nevoie de SMURD si servicile pe care le ofera si sa spuna … nu stiu ce, ca nu am aflat ” ce nu se stie”. E usor sa stam pe margine si sa vorbim, nu-i asa?

  • avatar

   Luna Pătrată, cred că voiai să îi dai Reply lui @dictaturajustitiei.
   Nu toți au avut nevoie, dar vine o vreme… și atunci vom vedea cine are dreptate. Nu te poți baza pe ce ți-a spus cineva ca secret! Eu sper să nu aibă nimeni nevoie, dar faptul că cineva veghează e atât de liniștitor. Nu pot fi de acord cu probăsiștii, nu pot și gata!

  • avatar

   Da, era un raspuns la ce a spus Carmen, asa este. 🙂

  • avatar
   amica

   Foarte adevarat! Trebuie sa aparam pe cineva care salveaza vieti, nicidecum sa judecam.

 7. avatar

  In numele dreptului la libera exprimare, democratic, pot spune ca nu Isaac Newton a inventat legea atractiei gravitationale, ci Traian Basescu. Sau, si mai bine, Tudor Ciuhodaru. E evident ca spun tampenii, o sa ziceti, dar e parerea mea, exprimata democratic, nu-i asa?…

 8. avatar

  cratimă I

 9. avatar
  Dli

  Basescu a cam pierdut teren la capitolu imagine mrin miscarile lui, asa zise inteligente. Oricum slabe sanse sunt ca legea sa fie modificata . Dar speranta moare ultima. Felicitari pentru initiativa.

  • avatar

   Sa le multumim celor care au facut acest miting. O zi buna!

Trackbacks & Pingbacks

 1. vocea universului « Colţu' cu muzică
 2. Cerul care doare « Rokssana's Blog
 3. Broaştele care cer un împărat « Teo Negură

Lasa un Comentariu