Noaptea Muzeelor 2011 la Cluj

Noaptea europeană a muzeelor a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Trei instituţii muzeale din Cluj-Napoca şi-au deschis porţile şi intrarea va fi libeă încă 5 ore, respectiv până mâine dimineaţă (duminică), la ora 4,00
Noaptea Muzeelor este un eveniment organizat la nivel naţional, iar în Cluj e marcat prin mai multe expoziţii în premieră. Capitala Ardealului pune la dispoziţia amatorilor de vizite la muzeu, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, muzeele Universităţii Babeş-Bolyai şi Muzeul de Artă.

La Turnul (Bastionul) Croitorilor, are loc chiar acum un eveniment inedit: „Dacii în era virtuală“. E vorba de vizitarea unei expoziţii de obiecte dacice din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, piese care deja au fost scanate în format 3D şi proiecţii cu imagini ale ruinelor cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, precum şi cu reconstituirile 3D ale acestora.
Expoziţia s-a  fi deschis începând la ora 22.00 şi va putea fi vizionată până mâine dimineaţa, la ora 4.00. Participanţii au  ocazia de a vedea cum se realizează o scanare 3D a unui obiect şi cum poate fi reconstituit un obiect fragmentar.
Muzeul de Paleontologie a organizat expoziţia temporară „Rudiştii-dinozaurii mărilor“, între orele 17.00 – 22.00. În cadrul acţiunii s-au prezentat unele vieţuitoare marine aberante (rudişti, amoniţi, inocerami) mai puţin cunoscute publicului larg, care au trăit în apa mărilor la sfârşitul Cretacicului.

Muzeul de Artă a prezentat  expoziţia „Henri Cartier-Bresson în Oltenia- fotografii de Victor Boldâr” cu de 50 fotografii alb-negru. Publicul a urmărt şi mai poate urmări încă 5 ore, în cadrul evenimentului, expoziţia „Maica Domnului în arta contemporană maghiară”, organizată în colaborare cu Galeria Forrás din Budapesta, cu  lucrări de pictură, grafică şi sculptură realizate de 25 de artişti maghiari contemporani. Totodată, va fi deschisă expoziţia „Ion Grigorescu – colecţia Mircea Pinte.”
Muzeul Universității „Babeș-Bolyai“a deschis ora 18.00, o expoziţie de documente școlare, cărți poștale, fotografii, medalii și alte obiecte, donate de către familii ale universitarilor clujeni și nu numai, sau achiziționate de către muzeu. Expoziţia e prezentată publicului pentru prima dată.

Intrarea este gratuită la toate muzeele. Încă mai puteţi prinde evenimentul de la Bastionul Croitorilor!

Sursa: http://www.clon.ro/noaptea-muzeelor-2011-programul-complet-al-tuturor-muzeelor-din-cluj/918423

MirelaCoolnewz, Melami, Aurora, Nea Costache, Scorpiuta, Anavero, Ana Usca, Coolnewz,  Danielle Wolf, Cati, Caius, Gabi, Daurel, Gabitzu, Cantina socialaGabriela Elena, Vania, Hai ca se poate, CELLAIoan Sorin UscaVera, Teo Negura Gabi Cimpoca, Zina, -X-, Gabriela Savitsky, Gina, CARMEN, Virusverbalis, Scorpio, Teo NeguraGabriela Elena, Theodora, Vania, Verovers.

15 comentarii

 1. avatar

  Foarte binecuvântată inițiativă!

 2. avatar

  Binecuvântată iniţiativă şi foarte interesant articol, aşa am văzut şi noi, cei de departe, Noaptea Muzeelor la Cluj !

  • avatar

   Zina, la Bucuresti nu se tine? Ca e Noaptea muzeelor europene si are loc simultan in toata Europa, in toata tara. Chiar as fi curioasa.
   O duminica frumoasa sa ai! 🙂

 3. avatar

  Am fost si noi, bineinteles la muzeul din Braila. Abia pe la 23.00 ne-am indurat sa plecam, s-au deschis niste sectii noi acum cateva zile, am avut ce vedea. Raportul final arata peste 3.000 de vizitatori in “Noaptea Muzeeleor”, ceea ce e foarte mult pentru noi.

  • avatar

   E bine că oameniii sunt interesaţi. La Cluj a fost plin, plin ochi, mai ales la Turnul Croitorilor. asta spune că suntem interesaţi de cultură şi nu e puţin! 😉

  • avatar

   Acest lucru mai spune ceva. Unii sunt dornici sa intre in locasurile de cultura, dar nu prea au bani.

 4. avatar

  Noaptea muzeelor m-a gasit in Sibiu. A fost o incantare sa vizitez dupa 20 de ani Muzeul Brukenthal.

  • avatar

   Foarte frumos, centrul Sibiului e un muzeu in aer liber, imi place in mod deosebit! 🙂
   Completare la rspunsul de mai sus: asa este, Gabriela, la Muzeul de arta e 10 lei intrarea. pentru cei mici si 15 lei pentru adulti. Si cam peste tot, sau chiar mai mult. Si uite ca a fost plin cand intrarea a fost libera. Asa cum remarci, spune mult! 😉

Trackbacks & Pingbacks

 1. Poveste de vis (34) « Teo Negură
 2. Ultimul Mitropolit – 31 « Ioan Usca
 3. Comentariu la Apocalipsa – 6 | Ioan Sorin Usca
 4. Ieşeau din mine « Blog de furăciuni 2
 5. Ofertă: asta-s EU şi-s tot ce îţi pot da! « VeroVers
 6. Eu, eu şi tot eu! « Mustăţi lungi, gheare lungi
 7. Ioan Usca – Comentarii la Facerea – 37

Lasa un Comentariu