Parcul sportiv şi de agrement “Dr.Iuliu Haţieganu”

E primăvară şi vrei să ieşi din casă, să umbli, să respiri aerul curat al unui oraş frumos, dar ticsit de maşini şi pietoni. Alegi un parc, sau poate Grădina Botanică, poate Parcul Central… Dacă vrei să profiţi de zilele calde de primăvară şi să fii activ, poţi alege fie tenis de câmp, fotbal, atletism baschet, piste de alergat, bazin de înot sau plimbare. Unde?  În Parcul Sportiv “Dr. Iuliu Haţieganu” care  găzduieşte terenuri de sport şi săli în care se face sport tot anul. Situat pe pe malul Someşului Mic, in imediata vecinătate a Sălii Sporturilor “Horia Demian” şi Bazinului Olimpic, în cartierul Plopilor, parcul beneficiază de aerul curat pe care îl dă vecinătatea apei şi vegetaţia bogată.
Parcul sportiv a fost amenajat la începutul anilor ’30 de către rectorul Iuliu Haţieganu si are o suprafaţă de 25 de hectare. El mai este cunoscut şi sub numele de Parcul “Babeş” şi aparţine Universităţii Babeş-Bolyai. În 2009 s-a deschis  Bazinul de Nataţie din Parcul „Iuliu Haţieganu”,  care este cea de-a doua investiţie majoră realizată de Universitatea Babeş-Bolyai după campusul Economica.

Meci de rugby

Alei umbrite de copaci frumoşi şi umbroşi, bănci suficiente, spaţii cu iarbă şi rondouri cu flori bine întreţinute, străbat acest însufleţit parc, ducându-te spre locurile de joacă pentru copii sau către spaţiile verzi, unde te poţi odihni la umbra castanilor sau teilor. Există teren de fotbal, pistă de atletism, sportivii fac antrenamente tot timpul anului aici şi atmosfera de viaţă trăită în mişcare, în aer curat, cu plămânii aerisiţi, nu te părăseşte.

Alee

Pista de atletism

Este un parc frumos, noi avem amintiri duioase de aici pentru că veneam cu fetiţa noastră la joacă, acum cîţiva ani, cand era mai mică. Împreună cu o mulţime de copii plini de entuziasm, se dădea în leagăn, pe toboganele înalte, alergau şi se jucau cu nisip. Acum e rândul altor copii, mai mici. Să ai mai multe parcuri în oraş nu e puţin. Parcul Iuliu Haţieganu e frumos, e curat, inspiră încredere şi atrage lumea pentru sport,  plimbare şi aer curat. Să ne delectăm cu câteva imagini din acest parc sportiv şi nu numai.

Notă: Parcul sportiv şi de agrement “Dr.Iuliu Haţieganu” găzduieste antrenamentele şi meciurile de pe teren propriu ale echipei de rugby “U” Cluj.

Adresa:Parcul Iuliu Haţieganu, Strada Pandurilor, Cluj-Napoca.

Xaba,Mirela, Aurora Georgescu, Gabi, Cati Lupascu, Gina, Gabriela Neagu, Teo Negura, se-cret, Danielle Wolf, CARMEN, Vania, Vera, Coolnewz Gabriela Savitsky, Gabi Cimpoca Georgiana, Flavius, Carmen Negoiţă, Vera, Ana UscaBuimacii, Caius, Georgiana, Silavaracald, Vania, Gabriela Cimpoca, Grişka, Nea CostacheZina.

18 comentarii

 1. avatar

  Frumos si ingrijit ! Incep sa fac din ce in ce mai multe comparatii in defavoarea Capitalei. Aici s-au daramat stadioane si baze sportive, dar nu s-au mai construit altele in locul lor. Iar cele care mai exista…

  • avatar

   Zina, daca ceva e cu adevarat frumos si foarte bun la noi in oras, e resaurarea cladiirilor, a parcurilor si pastrarea curateniei. Clujenii isi iubesc orasul. Noi chiar asta urmarm, pe langa prezentare, cu acest blog, sa inducem si mai multe atentie si grija pentru oras in sufletul si…comportamentul concitadinilor nostri. Multunesc, Zina!

 2. avatar

  Pai… sa pornim hai hui prin parc, impreuna cu amintirile.

 3. avatar

  Asta imi aminteste de orele de sport, dar si de plimbarile si joaca Enyei in parc, sub supravegherea noastra. Frumoase locuri! Felicitari pentru articol! 😛

 4. avatar

  Hihihi! Ce se mai păruiesc rugbiștii ăia! Parcă ar fi femei! ;))

  • avatar

   Femeile fac de toate mai nou…oare n-or fi femei!? E distractiv, de cand eram mica imi placea paruiala sportiva si numai asta! 😉

  • avatar

   Silavaracald, cred ca brabatii sunt experti si le “dau clasa” femeilor, atat la paruiala, cat si la barfa. Tocmai am constatat ca barbatii chiar SI aici stau mai bine! O zi frumoasa iti dorim!

 5. avatar

  E super parcul. E extrordinară răcoarea ce o menține vara. Poposesc cu plăcere și în acest parc.

  • avatar

   Noi mergem la tenis acolo cand avem ocazia.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Fata Moşului | Caius
 2. Ultimul Mitropolit – 23 « Ioan Usca
 3. Miercurea fără cuvinte 3 – rostul mişcării « Teo Negură
 4. Citate Octavian Paler « Supravietuitor's Blog
 5. Comentarii la Cartea Profetului Zaharia – 5 | Ana Usca
 6. Întrevedere | Gabriela Savitsky
 7. Deac, între Rapid și CFR! Iuliu Mureșan: "Îl aștept pe Ciprian să vină să semnăm contractul" | StirileMedia.ro

Lasa un Comentariu