Al Di Meola la Cluj-Napoca

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor,
Al Di Meola, unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii, revine în România, în 1 noiembrie 2011, de data aceasta în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, alături de grupul său New World Sinfonia.

Detalii despre concertele din 01.11.2011, adică marţea viitoare, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi în 02.11.2011, respectov miercuri, în Diesel Club din Cluj-Napoca.

 

Al Di MeolaAl Di Meola

Date: Al Di Meola este un chitarist de jazz fusion, italian de origine, american prin cetăţenie, născut Al Laurence Dimeola, July 22, 1954 in Jersey City, New Jersey, cunoscut pentru tehnica sa incredibiă, creația plină de forță, profesionalism, senzualitate și originalitate. A explorat o diversitate de stiluri, dar este celebru pentru lucrările sale de factură jazz fusion cu influențe latine.”Chitaristul Al Di Meola detine cele mai prestigioase distinctii din lume de la cel mai titrat sondaj de opinie in privinta chitaristilor, sondaj efectuat de Guitar Player Magazine, castigand de 4 ori distinctia celui mai bun chitarist de jazz. A fost cunoscut peste tot in lume pentru ultimii 25 de ani , ca fiind unul dintre cei mai proeminenti si virtuosi artisti din lumea jazz-ului instrumental contemporan.” Acestea sunt date. Contează. Dar e mai importantă, evident, muzica. Un artist de marcă, pasionat, unic, sensibil dar puternic, indiferent dacă a primit unul sau zeci de premii şi distincţii. Un chitarist de excepție.

 

Câteva date preluate de pe net:

Al Di Meola, unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii, revine în România, în 1 noiembrie 2011, de data aceasta în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, alături de grupul său New World Sinfonia.
Află mai multe informaţii despre concertul lui Al Di Meola!

Al Di Meola a cucerit publicul prin talentul şi entuziasmul său încă de la primele apariţii. Votat de patru ori cel mai valoros chitarişti de jazz ai lumii de către revista Guitar Player Magazin, Al Di Meola este unul dintre cei mai importanţi reprezentaţi ai jazz-ul fusion experimental.

Acesta nu se află pentru prima dată în România, concertând atât în Bucureşti, cât şi în Timişoara. De altfel, el a fost printre primii invitaţi ai festivalului Plai în 2006.

Află cum a fost la concertul de anul trecut de la Bucureşti!

Dacă în 2010 cel care a deschis concertului lui Al Di Meola de la Bucureşti a fost A.G. Weinberger, la Cluj-Napoca cel care va deschide concertul este Trio Zamfirescu considerată cea mai bună formaţie camerală de chitară din România. Trio Zamfirescu a concertat anul acesta pe aceeaşi scenă cu faimoşii Omara Portuondo şi Orquesta Buena Vista Social Club.

Concertul Al Di Meola va avea loc la Teatrul Naţional Cluj-Napoca începând cu ora 19:00. Biletele, cuprinse între 50 şi 300 de lei în funcţie de locul din sală, pot fi achiziţionate de la Diesel Club sau de la casieria Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. Pentru bilete se pot face rezervări care sunt valabile 48 de ore, iar în cazul în care persoanele doritoare nu sunt din localitate plata se poate face prin bancă, iar biletele pot fi apoi ridicate inclusiv în ziua evenimentului.(Sursa)

10 comentarii

 1. avatar
  clujean

  Multumesc pentru o muzica extraordinara, ceva special pentru mine. Nu am bilet, dar nici nu se mai gasesc. Va doresc auditie placuta si inca odata, multumiri! 🙂

  • avatar

   Cu cea mai mare placere, clujeanule!
   In seara concertului sigur se vor mai gasi, multi care au rezervat din alte localitati nu se prezinta si atunci se mai pun in vanzare cateva. La Diesel inca mai sunt, e in 2 noiembrie, miercuri si e o atmosfera teribila acolo. .Succes! Seara buna sa ai! 🙂

 2. avatar

  Se vede treaba ca, din ce in ce mai mult, Clujul face concurenta Bucurestiului. Pot sa afirm, dupa evenimentele pe care le-a gazduit in ultima vreme, ca orasul Cluj este a doua capitala culturala a tarii. In alte vremuri, de mult apuse, Iasiul concura cu succes capitala tarii.

  • avatar

   Gabriela, am fost si in 2008, la Bucuresti, la unul din concertele sustinute de marele artist Al Di Meola. De data asta, pot sune ca am fost de-a dreptul fericita sa vad ca atmosfera era extrem de culturala, ma intelegi, se simtea civilizatia si erau multi care cunosteau bine activitatea marelui chitarist, avea pentru cine sa cante! Multumesc Gabriela, Clujul te saluta cu respect! 🙂

Trackbacks & Pingbacks

 1. Rokssana's Blog
 2. Poveste din Banat « Ioan Usca
 3. Matinale – 9 – altceva « Colţu' cu muzică
 4. Funny Romania! « Gabriela Elena
 5. Fericirea - EDUCATIE EMOTIONALA
 6. Moştenitorul « Ioan Usca

Lasa un Comentariu