Herbstfest 2017 – Oktoberfest la Cluj!

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane-Herbstfest 2017 aduce din nou Oktoberfestul la Cluj!

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest (Wirtschaft. Kultur. Networking), organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT) se apropie cu pași repezi și vestește, pe ritmuri bavareze, începutul lunii octombrie. Așa cum v-am obișnuit, Oktoberfest-ul Clujului, ajuns deja la a șasea ediție, va avea loc în Piața Unirii, timp de trei zile, între 29 septembrie şi 1 octombrie.

Pieței Unirii i se adaugă două locuri de desfășurare a evenimentelor aflate sub umbrela ”Zilelor Clujului German”: Aula Magna a Universității Babeș Bolyai, acolo unde vor avea loc patru dezbateri tematice ai căror invitați sunt nume grele din toate domeniile (Cord Meier-Klodt, Emil Hurezeanu, Dacian Cioloș, Moise Guran, Dragoș Anastasiu, Daniel Metz, etc); și librăria Humanitas, care va găzdui un invitat special, Cătălin Dorian Florescu, laureatul cărţii anului 2011 din Elveţia, pentru „Jacob se hotărăşte să iubească”. De origine română, el a emigrat la 15 ani și s-a stabilit în Elveția, unde a studiat psihologia și a lucrat o lungă perioadă de timp într-un centru de reabilitare a persoanelor dependente de droguri. Acum vine special pentru Herbstfest la Cluj, unde va ține două lecturi publice, atât în germană, cât și în română, duminică, 1 octombrie, de la ora 11.00, respectiv 14.00.
Și tot duminică, Centrul Cultural German din Cluj, prin directorul său, Ingo Tegge, alături de redactorul șef al Stuttgarter Zeitung, Ingmar Volkmann, vor duce dezbaterea culturală la un alt nivel, pornind de la titlul ”Europa se dezvoltă împreună – Provocări culturale. German Festzelt Culture (trad. aprox.: cultura germană a corturilor de distracție)”


Sursa

Fara comentariu

Lasa un Comentariu